Videnskab og øl: Oplev Carlsberg Laboratoriums banebrydende forskning

dato

Kom til en spændende aften på Nørresundby Gymnasium og HF, hvor Carlsberg Laboratoriums ledere deler deres nyeste forskningsresultater. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 og byder på indsigter i ølbrygningens videnskab samt smagsprøver på udvalgte øltyper.

Carlsberg Laboratorium er kendt for mere end blot ølbrygning. Deres forskningsindsats har resulteret i betydelige videnskabelige opdagelser, herunder udviklingen af pH-skalaen og den prisvindende klik-kemi. Denne aften vil lederen af laboratoriet, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund, give et indblik i de videnskabelige processer bag ølproduktionen.

Fra gær til klimatolerante planter

Foredraget vil dykke ned i forædlingen af byg og humle samt bæredygtige dyrkningsmetoder. Du vil også lære om maltningens rolle i smagsudviklingen og høre om udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl. Derudover vil foredraget præsentere den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og give indsigt i historisk DNA-forskning fra Nordgrønland.

Smagsprøver og live streaming

Under foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive gennemgået i takt med præsentationen. Arrangementet er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab", der streames live fra Aarhus Universitet. Serien er arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med Carlsbergfondet og lokale værter.

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: 19:00
Sted: Nørresundby Gymnasium og HF, Studievej 14, 9400 Nørresundby
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Læs mere om foredraget her.
Følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag her.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut