Mange dyre-, plante- og svampearter oplever i disse år en massiv tilbagegang, både i Danmark og internationalt. Men hvornår startede denne nedgang, og hvad er årsagerne bag? Aftenens foredrag vil give dig indsigt i naturens spilleregler og de menneskeskabte trusler, der påvirker vores biodiversitet.
Eksperternes perspektiverForedraget byder på indsigtsfulde præsentationer fra tre eksperter:
- Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, vil dykke ned i vores dybe forhistorie og beskrive en tid, hvor planeten vrimlede med store eksotiske dyr som huleløver.
- Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide dig gennem det historiske landskab, der engang var præget af blomster- og insektrige enge, og hvordan industrialiseringen påvirkede denne balance.
- Anne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil fokusere på nutidens udfordringer og de mange initiativer, der er iværksat for at forbedre forholdene for den vilde natur i Danmark.
Foredraget vil give publikum en dybere forståelse af de naturlige økosystemer i Danmark og hvordan vi ved at forstå naturens spilleregler kan hjælpe med at beskytte truede arter. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet som en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
For yderligere information om foredraget, billeder og pladsreservation, besøg venligst her. Følg også foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende arrangementer via dette link.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Uldalen Fælleshuset, Uldalsvej 12F, 9400 Nørresundby
Entré: Fri entré
Arrangør: Bofællesskabet Uldalen
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her