Den 19. november 2024 inviterer Bofællesskabet Uldalen til et spændende foredrag i Uldalen Fælleshuset, hvor Carlsberg Laboratoriums forskere vil dele deres indsigt og erfaringer. Arrangementet henvender sig til alle, der har interesse i videnskab, ølproduktion og bæredygtighed.
Videnskab bag ølproduktionCarlsberg Laboratorium har i mange år været en pioner inden for forskning og udvikling af teknikker, der ikke kun forbedrer ølproduktionen, men også bidrager til den grundlæggende naturvidenskab. Under foredraget vil deltagerne få indblik i laboratoriets historiske opdagelser som rendyrkningen af gær og udviklingen af pH-skalaen.
Bæredygtig forædling og maltningBirgitte Skadhauge og Erik Lund vil også fortælle om forædling af byg og humle samt den bæredygtige dyrkning af disse ingredienser. Foredraget dækker desuden maltningens betydning for smagen af øl og udviklingen af nye gærtyper til alkoholfrit øl.
Klimatolerante fødevarer og historisk DNAEn anden spændende del af foredraget vil fokusere på ny teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Deltagerne vil høre om, hvordan forskningen i 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland kan give indsigt i fortidens klimatilpasning.
Under foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som vil blive præsenteret og smagt i takt med foredragets progression.
Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Uldalen Fælleshuset, Uldalsvej 12F, 9400 Nørresundby
Entré: 30 kr
Arrangør: Bofællesskabet Uldalen
Læs mere om foredraget her
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her